sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Turun linna 26.9

Kävimme viime torstaina Turun linnassa tutustumassa sen mitä ihmeellisempiin huoneisiin ja muihin paikkoihin. Matkamme liittyi sisustuksen ja arkkitehtuurin historian kurssiin, jota nyt tällä hetkellä käymme koulussa läpi.

No, mistähän aloittaisin. Turun linnahan on tunnetusti iso, todella iso. Joten, vierailumme aikana emme mitenkään kerenneet katsastamaan kaikkia huoneita ja paikkoja läpi, sillä aika oli rajallinen. Kierrokselle saimme myös oppaan mukaan. Kierroksella pistäydyimme esilinnan puolella pelkästään, sillä emme ehtineet itse päälinnan puolelle. (Turun linnassa on siis kaksi eri puolta: esilinna ja itse päälinna, joka on kylläkin autiompi kuin esilinna)

                                                  hieman maistiaisia Turun linnasta 😊

Esilinnan puolella tutustuimme erilaisiin huoneisiin ja tiloihin, jotka oli sisustettu erilaisten aikakausien mukaan, kuten barokin, klassismin ja sen sellaisten mukaan. No mistä sen sitten huomasi, mille aikakaudelle huone sijoittuu? No esimerkiksi siitä millainen tapetti siellä on. (useammassa huoneessa oli vielä jäljellä alkuperäistä tapettia, joka oli ihme ja kumma, hyvin säilynyt 😮) Myös kalusteista voi paljon päätellä, sekä myös kauniista takoista, joita linnassa olikin vaikka ja kuinka paljon.

                                                          lisää ihasteltavaa linnassa

Kävimme myös linnan vankilassa, jossa ovat istuneet keskiajan vaarallisimmat ja julmimmat rikolliset. Hrrrrrr, sanon minä 😥.

Mitä mieltä?

Omasta mielestäni reissu oli hyvin mielenkiintoinen ja myös hieman uuvuttava, sillä rappusia oli aika paljon. Jos niitä monen monia rappusia ei oteta huomioon, voin todellakin suositella Turun linnassa käymistä

lisää maistiaisia 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti