maanantai 16. syyskuuta 2019

Värioppia osa 2

Väriopin opintoihin kuului myös yksi tehtävä: itse piirtämä huone piti sisustaa kolmella eri tavalla, rauhallisesti, rauhattomasti ja syvyysmäisesti. Tästä tehvästä olenkin voinut jo vähän kertoa, mutta kerron siitä nyt hieman tarkemmin.

Ylhäällä rauhattomasti sisustettu huone, alhaalla rauhallisesti ja syvyysmäisesti sisustetut huoneet

Ideahan tässä tehtävässä oli se, että yksi ja sama huone saadaan näyttämään erilaiselta eri värien ja erilaisen sisustuksen avulla. Yllä näkyvä kuva on piirretty käsin, mutta sama juttu tehtiin myös koneella (paperille piirretty huone skannattiin tietokoneelle, jossa sitä muokattiin photoshop-ohjelman avulla.) Rauhallisessa sisustuksessa pyrittiin siihen, että värit ovat vaaleita niin huonekaluissa kuin seinilläkin (sekä lattiassa ja katossa tietenkin) Rauhattomassa sisustuksessa puolestaan pyrittiin voimakkaisiin väreihin sekä siihen, että huone näyttää mahdollisimman levottomalta (niin kuin ylimmästä kuvasta varmaan näkyykin) Syvyysmäisessä sisustuksessa pyrittiin siihen, että eri huonekalut saataisiin näyttämään isommilta tai pienemmiltä värien avulla, siihen nähden minkä kokoisia ne oikeiasti ovat.
Tässä kuvassa on tietokoneella tehdyt versiot aivan samoista piirustuksista mitä ylemmässä kuvassa.

Mielestäni tällaisen tehtävän tekeminen on ollut hauskaa, sillä on saanut leikkiä väreillä, välillä vähän hillitymmin ja välillä vähän räikeämmin. 😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti