perjantai 20. syyskuuta 2019

Värioppia osa 3

Väriopin kurssilla oli myös yksi toinenkin tehtävä: parin valitsemaan huoneeseen piti suunnitella sisustus ja värimaailma. Parikseni minä sain vieressäni istuvan Emmin. Tehtävä ei ollut vaikea, sillä hän kertoi selvästi, millaisen sisustuksen ja värimaailman hän huoneeseen haluaa. Tyylisuunnaksi kehkeytyi moderni ja värimaailmaksi harmaa ja valkoinen (myös muut vaaleat sävyt olivat sallittuja). Joten muitta mutkitta, ryhdyin suunnitelemaan huonetta.

Koko suunnittelun aloitin tietysti värimaailmasta. Hieman harmaata ja valkoiseta, mustaa ja hieman blig bliggiäkin.

suunnitelman värimaailmaa


Saimme tietysti ohjeet, joiden perusteella suunnitelma tehdään. Ohjeiden keskeisempänä osana oli tietysti pohjapiirustus, jonka itsekin parilleni tulostin netistä.

pohjapiirustus, johon ryhdyin suunnitelemaan sisustusta

Myös pieni värisuunnitelma piti palautettavassa materiaalissa olla. Onneksi ohjeissa oli seljät säännöt, millä tavalla värisuunnitelma pitää tehdä. Muuten olisin ollut ihan ulapalla, että mitä hitsiä tässä oikein pitää tehdä 😆

Värisuunnitelma tehtiin niin sanotusti seinä kerrallaan. Värit seiniin voitiin hakea esim. Tikkurilan sivulta. (Tällä sivulla oli satoja, ettei jopa tuhansia värejä, oli hieman vaikea valita, minkä värin ja sävyn ottaa 😏) 

tässä hieman värimaailmaa ja samalla myös himeman pientä parin haastattelua

Värien valinta huoneeseen oli ihan kivaa, mutta eniten odotin itse sisustuksen suunnittelua. (Eli siis millaisia huonekaluja huoneeseen laittaa) "Pitkän" pohdinnan jälkeen aloin etsimään netistä erilaisia sänkyjä, lipastoja sekä lamppuja. 
tässä hieman suunnitelemaani sisustusta huoneeseen

Lähdin toteuttamaan huoneeseen sisustusta parini toiveiden mukaan (Eli millaista väriä hän haluaa huoneeseen) Joten päädyin siihen, että huonekaluihin tulee pääosin harmaata ja valkoista. Myös hieman väripilkkujakin huoneeseen piti saada (muun muassa musta lampunvarjostin) 

Mitä mieltä?

Mielestäni tehtävä oli kokonaisuutena hauska. Se oli hieman erilainen kuin muut tehtävät, onneksi 😊 Suunnittelemani sävyt miellyttivät ainakin omaa silmääni, mutta saa nähdä, miellyttivätkö ne parini silmää. Toivotaan parasta 👍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti