keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Mielenkiintoinen tila

Tämän ja viime viikon aikana olemme tehneet mielenkiintoinen tila- nimistä tehtävää. Lyhykäisyydessään tehtävässä pitää, nimensä mukaisesti, tehdä kaksi jollain tavalla mielenkiintoista tilaa, jotka vielä erottuvat toisistaan. Ne eivät siis saa olla samanlaiset, esim. kaksi tavallista laatikkoa ei kelpaa. Nämä kaksi erilaista tilaa pitää myös yhdistää jollain lailla. Niillä pitää olla siis jokin yhdistävä tekijä.

Itse aloitin suunnittelun siitä, millaiset kaksi erilaista tilaa haluan tehdä. jotain pyöreää ja kulmikasta, vai suurta ja pientä. (siis suuri tila ja pieni tila). Loppujen lopuksi päädyin siihen, että haluan tehdä jotain avointa ja suljettua. (siis toinen tila on avoin ja toinen suljettu). Työn nimeksi tulikin siis Avoin ja suljettu.
                    Lopputuloksesta tuli tämän näköinen. Aika veikeä, eikö 😁

Itse tekemiseen käytin montaa eri materiaalia, kuten kapalevyä (ei tarvinnut hankkia itse, koska koululla oli sitä jo) pahvia, styroksia, huopaa, höyheniä ja helmimassaa, jotka löysin kaupasta. Alusta, jolle työ tehtiin, saatiin koululta valmiina, joten sitäkään ei pitänyt hankkia itse. (alustakin oli siis kapalevyä) Tuon alemman "laatikon" tein myös kapalevystä. Tämä "laatikko" on myös ontto, eli sen sisällä ei ole mitään. Ylimmäinen "avonainen laatikko" on pahvista, johon on leikattu aukkoja. Aukkoja on siksi aika monta, koska halusin tilan näyttävän mahdollisimman avoimelta ja avonaiselta. Aukot o ns. täytetty sellofaanilla, joka on siis läpinäkyvää lahjapaperia. (sellofaani ei kylläkään meinannut pysyä kiinni pahvissa, vaikka liimasin sitä ties vaikka kuinka monta kertaa takaisin 😖) Kaupasta löytämääni helmimassaa käytin työssäni aika paljon, sillä se oli niin mielenkiintoisen tuntuista 😏 (olen kyllä kuullu tästä massasta, mutta en ole koskaan älynnyt käyttää sitä missään)

Entä lopputulos?

Lopputulos on mielentäni aika veikeän näköinen. En kylläkään tiedä, miellyttäkö se ketään muuta, kuin itseäni. Töiden arvointi on tämän viikon perjantaina, joten viimeistään silloin sen näkee, kelpaako se kenellekkään. Peukut pystöön! 😋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti