tiistai 1. joulukuuta 2020

Portfolion tekoa

 Heissan.

Tällä viikolla olemme koulussa aloitelleet tekemään portfoliota. Lyhykäisyydessään portfolioon kerätään kaikki työt, joita koulussa on tähän menessä ehtinyt tekemään. Itse olen täällä koulussa ehtinyt tekemään mm. lapsen huoneen, keittiön, kylpyhuoneen, esteettömän sekä pari julkisen tilan työtä. Lisäksi portfoliolla näytetään se "the" osaaminen.


"pieni" kuvakaappaus aloittamastani portfoliosta 😄

Tällä hetkellä teemme portfoliota InDesign- ohjelmalla, joka on (kai) tarkoitettu juuri tällaisten töiden tekemiseen. Lisäksi tässä voisi käyttää myös Photoshop- ohjelmaa, joka kuuluu samaan "tuoteperheeseen" kuin InDesign. Lyhykäisyydessää näillä molemmilla ohjelmilla pystyy käsittelemään kuvia, joita tarvitsee esim. jossain työssä, tai juuri tässä portfoliossa.

Kuvakaappaus portfolioon liittyvistä ohjeista/vikeistä

Portfolioon liittyen löysin myös ohjeita netin ihmeellisestä maailmasta. Tämän kyseisen sivun oli myös meidän opettaja linkannut meille. Ohjeethan ovat aina hyvät, sillä muuten ei oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä 😋

Esimerkki omasta portfolion sivusta

Itse lähdin liikkeelle selkeydestä. haluan, että portfolioni on selkeä ja "helposti luettava". En siis "leikittele" mm. oudoilla fonttivalinnoilla tai milläkään muulla ihmeellisellä. Ainakin omassa portfoliossa tekstillä ei ole niin paljoa väliä, ennemminkin kuvilla.

Mitä mieltä?

Mielestäni tämä portfolion tekeminen on ihan kivaa, ainakin kun sen osaa. Myös uuden tietokoneohjelman opettelu on ihan kivaa vaihtelua. Portfoliolla ei onneksi ole ns. palautuspäivää, mikä on ehkä ihan hyvä, sillä en itse ainakaan jaksa sitä koko ajan tehdä 😋 No, kuitenkin, viimeistään, kun koulu loppuu, tämän pitäisi olla valmis, sillä sen jälkeen alkaa töiden haku. Ja juuri töiden hakuunhan tätä tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti