tiistai 8. joulukuuta 2020

Kahvila ja ravintola -kurssi Osa 1

 Heissan!

Tällä viikolla (ja muutamana edellisenä viikkona) olemme täällä koulussa perehtyneet toiseen julkisen tilan osioon, nimittäin kahvilan ja ravintolan sisustamiseen. Myös tässäkin työssä sai käyttää koulun antamaa pohjaa (sama pohja kuin toimisto ja myymälä -työssä).


Ennen itse työn aloittamista, kävimme läpi hieman teoriaa. Tähän osioon kuului mm. wc tilojen "mitoitus", eli kuinka monta miesten ja naisten wc:tä tarvitaan esim. 25:ttä asiakasta kohti. Ja lisäksi tietysti inva wc. Lisäksi tilojen mitoitus, akustiikka sekä toiminnallisuus olivat osa tätä "joukkiota". Ainakin itse kuulin sellaisia asioita, joita en ollut aikaisemmin edes osannut ajatella, mm. se, miten ääni heijastuu erilaisista pinnoista.


Mutta nyt itse asiaan: tarkoituksena oli siis suunnitella ravintola tai kahvila sekä siihen sopiva sisustus. ensimmäisenä vaihtoehtona oli Taitajankadun koulun (siis toisen koulumme) kahvila sekä opiskelijaruokala. Taitajankadun koululla on heti sisääntulon jälkeen pienemmoinen kahvila, joka kaipasi "pientä" parannusta. Tätä parannusta kaipasi myös sen vieressä oleva opiskelijaruokala.


Toisena vaihtoehtona oli luoda koulun antamaan pohjaan tietynlainen kahvila. Tässä vaihtoehtona oli mm. pupukhavila sekä Kpop -kahvila. Itse en oikein innostunut näistä aiheista, joten keksin oman. Nimittäin 50-luvun tyylisen kahvilan. Tämä jountaa juurensa kellomekkoihin- ja hameihin.


Pieni kollaasi teemaan littyvistä kuvista

Itse lähdin liikkeelle teemaan sopivien värien miettimisestä. Suomessahan on jo tällaisia 50-luvun tyylisiä kahviloita/ravintoloita. Niissä päävärinä on käytetty punaista. Itse en kuitenkaan halunnut tehdä aivan samanlaista, joten valitsin pääväriksi pinkin. Sen kaveriksi tuli turkoosi/vaalean sininen.

Ennen tätä kaikkea etsin tietysti kuvia 50-luvun kahvilaan/ravintolaan liittyen. Näissä kaikissa kuvissa esiin tuli ensiksi mustavalkoinen ruutulattia. Joten laitoin myös omaan työhöni sellaisen. Myös tietyntyyliset kalusteet nousivat esiin näistä löytämistän kuvista. Tällaisiä kalusteita onneksi löysin, kovan etsimisen jälkeen, amerikkalaisesta verkkokaupasta.


Verkkokaupasta löytämiäni kalusteita

Sitten koitti varmaan tämän työn vaikein osuus. Nimittäin kaikkien näiden sijoittaminen koulun pohjaan. Miettimisen lomassa jouduin jopa suurentamaan koulun pohjaa, koska tuntui, että kaikki nämä asiat eivät vain yksinkertiaussdessaan mahtuneet kyseiseen pohjaan. Loppujen lopulta sain kaikki kuitenkin sijoitettua haluamallani tavalla.
Lopputulos "pienen" pohdinnan jälkeen.

Kahvilan tiski

Asiakaspaikkoja

WC tilojen sisäänkäynti

50-luvun kahvilan wc

Mitä mieltä?

Itselleni tämä oli ainakin mieluinen työ, sillä sain tehdä sen mieluisasta teemasta/aiheesta. Jos olisin esim. tehnyt pupukahvilan, en ehkä olisi tehnyt näin innoissani tätä työtä 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti