keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Valokuvausta virtuaalisesti 21.4. ja 28.-29.4.2020

Heisulivei kaikki pitkästä aikaa!

Pitkään aikaan en ole pahemmin mitään kirjoitellut, koska, no... korona. Mutta nyt pitkästä aikaa päätin tännekin jotain kirjoittaa. Tällä kertaa valokuvauksesta. Meillä oli nääs pienen pieni valokuvakurssi koululla, joka ei kylläkään kestänyt kauhean kauaa, vaan 3 päivää, joka johtunee varmaankin tästä etäopiskelusta ja ylipäätänsä tästä koko tilanteesta.

Valokuvakurssi ajoittui siis kolmeen päivään, joiden aikana opittiin järjestelmäkamerasta yhtä jos kaikenlaista. Oli kameratekniikkaa sekä kuvankäsittelyä. Mukaan mahtuin myös paljon kaikkea muuta hyödyllistä.

Kameratekniikan ja kuvankäsittelyn lisäksi oli tehtävänä myös pari tehtävää. Tehtävät eivät olleet aivan mitä vain, vaan valokuvausta, niinkuin tämän postauksen otsikkokin jo kertoo. Tehtävänä oli siis valokuvata puhelimen kameralla erillaisia "juuttuja".

Ensimmäisenä päivänä saimme tehtäväksi kuvata tuolin ympärille rakennetun kokonaisuuden. Jonkin tuolin ympärille piti siis rakentaa erilaisia "ympäristöjä".

"Aamiasihetki"

Ensimmäinen ottamani kuva sai nimen "Aamiaishetki". Kuvan inspiraation sain keittiön seinästä. Mielestäni tämä kuva oli tässä tehtävässä kaikkein onnistunein.

"bileiden jälkeen"

Toinen ottamani kuva sai nimen "bileiden jälkeen". Tässä vaiheessa minulta taisi loppua vähän ideat kesken 😋

Toisen päivän teema valokuvauksessa oli Flat lay-kuvaus. Flat lay- kuvaus tarkoittaa siis kuvaa, joka on otettu kohtisuoraan ylhäältäpäin.

"Nostalgiaa ja puuta"

Kuvat oli siis tarkoitus ottaa kohtisuoraan ylhäältäpäin. Itse ensimmäiseksi kuvaksi valitsin tällaisen kuvan. Kuva sai nimeksi "Nostalgiaa ja puuta" vanhan kameran, dominopalojen sekä puisten leikkuulautojen ja veitsien ansiosta.

"Piknik"

Toinen ottamani kuva sai nimen "piknik" varmaankin punaisen värinsä sekä tarjottimen ansiosta. Otin myös kolmannen kuvan, mutta mielestäni siitä ei tullut oikein julkaisukelpoinen 😋. Mielestäni nämä molemmat kuvauskerrat olivat oikein hauskoja ja mielenkiintoisia. Samalla tässä oppi myös jotain uutta.

Mitä opin?

Itse opin ainakin kuvaamaan edes jollain tavalla Flat lay-kuvia sekä hieman tietysti siinä samassa kameratekniikkaa sekä kuvankäsittelyä. Itselläni on myös järjestelmäkamera, jonka takia tuli todella hyödyllistä tietoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti