keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Etäopetusta ja näyttöjen tekoa

Heisulivei

Taas on kulunut "pieni" tovi siitä, kun viimeksi kirjoitin postausta tähän blogiin. Mutta nyt kun kerran päätin alkaa kirjoittamaan, niin sittenpähän kirjoitan.

Yksi sun toinen on tässä varmaan jo jonkin aikaa tehnyt etänä hommia, niin myös meikäläinen. Tätäkin postausta kirjoittelen kotona Uudessakaupungissa, enkä Salossa, niin kuin moni varmaan luulisi. Mutta onhan se kiva, että kouluhommat onnistuu tällä lailla etänäkin tekemään.

Koulussa en ole ollut sitten ainakaan viiteen viimeiseen viikkoon. Koska KORONA. Joka viikko sitä on jotenkin miettinyt, että joko nyt sinne kouluun pääsisi takaisin, mutta ei, ei sitten millään. Mutta onneksi tähän pieneen "tuskaan" on tulossa helpotusta, sillä nyt koulussa, tai ainakin meidän koulussa, on meneillään sellainen hybridimalli, jossa ollaan joitain päiviä koulussa ja joitain etänä. Tämän hybridimallin pitäisi loppu ensi viikon jälkeen.

Tämän kaiken koronavalituksen jälkeen voinkin siirtyä itse asiaan, eli näyttöihin, joita tässä on tullut väkerrettyä jo jonkin aikaa. (Näytöt ovat siis töitä, jossa näytetään oma osaaminen) Ensimmäisenä näyttönä tein asiakkaalle tv-huoneen, jossa ei oikeastaan pitänyt muuta muuttaa kuin kalustusta. Tässä työssä kohde oli massiivisen kivitalon yläkerran aula.

Uudelleen kalustettu tv-huone

Pohjapiirustus kyseisestä tv-huoneesta



Tästä työstä en ole siis vielä saanut palautetta, mutta uskon, että asiakas on tyytyväinen lopputulokseen, sillä ainakin kaikki toiveet on toteutettu (kalusteiden uudistaminen sekä värimaailman selkeyttäminen)

Toisena näyttönä tein oman kotini, joka siis sijaitsee täällä Ukissa. Asiakkaana oli oma äitini, ja kohteena toimi kooltaan 2 huoneen ja keittiön kokoinen asunto vuonna 1974 valmistuneessa kerrostalossa. Tässä näytössä tarkoiteuksena oli stailata asunto myyntiä ja näyttöä varten.

Pohjapiirustus nykyään

Hieman nykyistä kalustusta olohuoneesta

Keittiön nykyistä kalustusta

Lisää keittiön kalustusta

Makuuhuoneen nykyistä kalustusta

Eteinen nykyään

Olohuoneeseen ja keittiöön vievät ovet eteisestä

Kylpyhuone nykyään


Pohjapiirustuksen muutos (olohuoneen ja keittiön väliseinä sekä eteisestä olohuoneeseen ja keittiöön vievä seinä sekä ovet poistettu)

Uudistettu olohuone

Uudistunut olohuone ja keittiö (Huomaa: ilman väliseinää)

"Hieman" uudistunut keittiö

Uudistunut keittiön nurkkaus sekä olohuone

Myöskin "hieman" uudistunut makuuhuone

"Pienen" uudistuksen kokenut eteinen

Eteisestä olohuoneeseen ja keittiöön vievä "aukko" (Huomaa: ilman ovia)

Uudistunut kylpyhuone

Tätä työtä oli mielestäni hauska tehdä, sillä onhan tässä tullut asuttua se 18-vuotta, jonka aikana joka ikinen nurkka on tullut tutuksi. Ja vielä, jos asiakkaana on oma sukulainen, ja vieläpä lähisukulainen, tuntui työ entistä helpommalta. Asiakkaan mielestä työ on onnistunut, mutta opettajien mielipidettä en ole vielä kuullut. Myös omasta mielestä tämä työ onnistui hyvin.

Tässä on siis koulua vielä jäljellä se 7 viikkoa. Siinä ajassa pitäisi saada portfolio sekä yksi pienen pieni työ vielä valmiiksi. Näihinkään kahteen hommaan ei onneksi kulu kauaa. ja kyllähän sitä odottaa jo innolla valmistujaisia sekä KESÄLOMAA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti